Nudelns kärna: Billig mat för studenter och andra.


Falukorv med äpple och lök
6 februari 2008, 11:57
Filed under: Recept | Etiketter: , ,

Pasta med korv, äpple och lök

Du behöver:
* Falukorv i lagom mängd
* Äpple(n), c:a ett halvt per person (välj ett fast äpple, t ex Granny Smith)
* Lök – på bilden är det rödlök, men det går bra med gul lök eller purjo också. Purjo kan dock behöva kortare stektid.
* Pasta

Skär korven i bitar och lägg dem i en kall stekpanna (så behöver du inte tillsätta extra fett). Sätt plattan på högsta värme och ställ samtidigt en kastrull med vatten att koka på en annan platta till pastan. Skär äpple och lök i bitar.

När korven börjar fräsa, dra ner värmen till medel och lägg i äppelbitarna och löken. Krydda gärna med torkade chiliflingor om du har. Koka pastan under tiden. Korv/äppelblandningen är klar när allt är genomvarmt, men kan ofta stekas lite längre om pastan inte är klar samtidigt.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: