Nudelns kärna: Billig mat för studenter och andra.


Ugnsbakade rotfrukter med korv
28 april 2008, 19:18
Filed under: Recept | Etiketter: ,

Ugnsbakade rotfrukter med korv

Ugnsbakade rotfrukter med falukorv eller bönor
Värm ugnen till 200°. Skär rotfrukter, t ex palsternacka och morötter, i mindre bitar. Hur mycket du behöver beror på vad du ska servera till och vilka rotfrukter du använder, men t ex en stor morot och en medelstor palsternacka per person kan vara lagom. Lök i klyftor är också gott att ha i, och hela vitlöksklyftor.

Häll lite olja i en ugnssäker form, lägg i grönsakerna och blanda om. Ställ in i ugnen (mitten går bra) i 10 minuter. Skär under tiden falukorv i mindre bitar. Lägg sedan korvbitarna i formen och ställ in allt i ugnen i 10 minuter till (sammanlagt är rotfrukterna alltså i ugnen i 20 minuter). Salta och peppra om du vill.

Servera med ris eller bröd om du vill, eller blanda i klyftad potatis (som dock behöver längre tid i ugnen – 35-40 minuter), eller gör potatismos.

Billigare variant:
Blanda i kokta stora vita bönor istället för korv.

Dyrare variant 1:
Blanda i skivad chorizo eller annan kryddigare korv istället för falukorven.

Dyrare variant 2:
Skippa korven. Salta och peppra en fryst laxfilé per person och sätt in i ugnen samtidigt som grönsakerna. De bör bli klara på ungefär samma tid.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: